Informatii esentiale despre Prostatectomia radicala robotica

Cancerul de prostata este cea mai frecventa forma de cancer la bărbat, care cu varsta poate avea incidente ridicate.
In tratamentul cancerului de prostata operația deține un loc esențial. Procedura este denumita prostatoctomie (excizie de prostata) radicala robotica.
Robotul folosit (sistemul da Vinci Xi) este un sistem computerizat, folosit de catre chirurg, system care confera o imagine tridimensionala, HD si cu o marire a imaginii de pana la 10 ori. Acest system are o manevrabilitate deosebita in spatii extrem de mici datoritata instrumenteleor foarte mici, versatile, cu 7 grade de libertate.

In mâinile potrivite (robotul nu operează singur) operația este mult mai precisa, cu efecte oncologice foarte buna și prezervarea maxima a structurilor sănătoase.
In cancerul de prostata se practica excizia in totalitate a prostatei si a veziculelor seminale, cu prezervarea integrala a sfincterului urinar si pe cat posibil, si a nervilor destinati erectiei.

Dupa operatie sunt posibile efecte secundare în procentaje foarte mici, acceptate international – cum ar fi pierderea parțială de urina sau disfunctie erectila.

Ce caracteristici prezinta acest tratament?

Prostata se excizeaza in totalitate impreuna cu veziculele seminale si la nevoie si a ganglionilor limfatici din vecinatate.
Se efectueaza laparoscopic, utilizand 5 mici incizii ale peretelui abdominal, prin care se introduc mici trocare – elemente de lucru in care se plaseaza camera si instrumentele robotice de lucru

Scopul tratamentului este:

  • indepartarea cancerului de prostata din organism
  • prezervarea tesuturilor normale si a organelor adiacente (tradus in practica prin lipsa incontinentei si revenirea functiei sexuale normale)
  • o vindecare totala de cancer prostatic, cu scaderea PSA la zero
  • de a preveni tratamentul suplimentar cum ar fi radioterapia

Share! Alege platforma.